Alfrink College Zoetermeer

School voor havo, vwo en tvwo

Werflaan 45 2725 DE Zoetermeer 079 - 3306666

Mooi afscheid leerlingen van hun ODE

Home > Nieuws Mooi afscheid leerlingen van hun ODE


Afgelopen vrijdagmiddag werd Jaap Oudenaarden verrast door een surprise party, die door leerlingen uit 4, 5 en 6 tvwo speciaal voor hem georganiseerd was.
Vorige week droeg hij zijn taak als afdelingsleider tvwo over aan Marcel de Haas, maar het afscheid van hun meneer Odé wilden leerlingen niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Niet alleen veel huidige leerlingen waren aanwezig, maar ook veel oud -leerlingen waren speciaal naar het Alfrink gekomen om hun Odé te bedanken.
Caitlin en Irene uit 5 en 6 tvwo  benadrukten in hun toespraken dat leerlingen vooral de persoonlijke aandacht van meneer Odé  enorm gewaardeerd hadden. ‘U was er altijd voor ons, als het goed ging, maar ook als het slecht ging. We konden altijd bij u terecht.’.
Marcel de Haas benadrukte de humor en het enthousiasme dat zijn samenwerking met Odé had gekenmerkt. Jaap Oudenaarden sprak zelf de hoop en de verwachting uit dat de nieuwe afdelingsleiding ook de mens achter de leerling blijft zien. Daar gaat het om: ‘Jullie zijn meer dan school en prestaties. Zo heb ik dat altijd gezien en altijd gedaan’.  Hij sloot af met de leerlingen te vertellen dat zij altijd welkom zijn voor een praatje in zijn nieuwe kantoorkamer aan de andere kant van de school.
Toen was het moment daar dat meneer Odé, via het doorgeven van de Engelse vlag, de afdeling symbolisch overdroeg aan Marcel de Haas en de twee nieuwe jaarcoördinatoren, Jeroen van Es (leerjaren 1 t/m 3) en Anette van het Erve (leerjaren 4 t/m 6). Jaap Oudenaarden blijft werkzaam op het Alfrink als secretaris van het eindexamen en lid van het management team. Aanstaande donderdag nemen we op school afscheid van mevrouw Koop, de voormalige secretaris van het eindexamen en zorgcoördinator, die van haar welverdiende pensioen gaat genieten.

Naar nieuwsoverzicht zondag 4 februari 2018