Alfrink College Zoetermeer

School voor havo, vwo en tvwo

Werflaan 45 2725 DE Zoetermeer 079 - 3306666

vwo

Home > Onderwijs > vwo

Het vwo is een voorbereidende opleiding voor het wetenschappelijk onderwijs. Na de onderbouw volgt de leerling eerst de derde klas (dit is een soort schakeljaar tussen onder- en bovenbouw). De bovenbouw duurt van klas 4 t/m klas 6.

In 3 vwo zitten de leerlingen in een eigen klas en hebben zij een mentor die de mentorlessen verzorgt. In klas 4 vwo staat het kiezen van het juiste profiel in deze lessen centraal. Ook is er veel aandacht voor de studievaardigheden. Naast de reguliere vakken is er ook de mogelijkheid versterkt Duits of Frans te volgen, waarna de leerlingen een extra examen kunnen afleggen. Voor Duits heet dit het Goethe-examen; voor Frans het Delf-examen.

In het vijfde leerjaar wordt deze weg vervolgd en hebben de leerlingen een speciale vakoverstijgende projectweek, afhankelijk van hun profiel. Ook kunnen de leerlingen kiezen voor maatschappijleer in het Engels of een extra cursus elementair boekhouden. Leerlingen die uitblinken, kunnen kiezen voor een speciaal programma aan een universiteit zoals de Pre University of een hoger examen Goethe of Delf.

Afdelingsleiders
mw. M.N.P. Devilee
Jaarcoördinatoren
Dhr. R.H.T. Pijper (4e klas VWO)
Dhr. R.H.T. Pijper (3e klas VWO)
Mw. J.J. Semplonius, MA (6e klas VWO)
Mw. J.J. Semplonius, MA (5e klas VWO)