School zonder Racisme

Home > Onze school > Identiteit > School zonder Racisme

Het Alfrink College is al jarenlang een zogenaamde "School Zonder Racisme".
School zonder racisme is een initiatief van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR):

Alfrink College zegt massaal 'nee' tegen racisme

Eens in de vijf jaar dienen leerlingen en medewerkers van de school in grote meerderheid (70%) discriminatie te verwerpen, om het predicaat te behouden. Dat gebeurt dan ook. Leerlingen van het Alfrink College hebben op 24 en 25 januari 2007  massaal hun handtekening gezet onder de Verklaring tegen racisme. Van 1858 leerlingen en 162 personeelsleden hebben in totaal 1860 hun handtekening gezet. Dat is ruim 92 %. In de ontbrekende 8 % zitten naast de niet-tekenaars, ook de zieken en absenten van de twee dagen. Op 18 november 2011 was er opnieuw een indrukwekkende themaviering over discriminatie, die mede tot stand kwam met medewerking van het bureau discriminatiezaken en ADO Den Haag. Leerlingen werden opgeroepen tot nadenken over gelijke behandeling en vervolgens te tekenen tegen discriminatie in het algemeen. Bijna 95% van alle leerlingen en medewerkers gaf gehoor aan de oproep die mede werd ondersteund door ADO speler Tjaronn Chery, die net als al die Alfrink leerlingen en docenten, zijn handtekening plaatste op de vernieuwde muur van de aula.
Tjaronn Chery