Alfrink College Zoetermeer

School voor havo, vwo en tvwo

Werflaan 45 2725 DE Zoetermeer 079 - 3306666

Groep 8 ouders

Home > Ouders > Groep 8 ouders

Wanneer uw zoon/dochter dit jaar in groep 8 zit, dan bent u samen met uw kind, inmiddels aan het nadenken over het vervolgonderwijs. Wellicht heeft uw zoon of dochter zelfs al een sterke voorkeur voor een school. We geloven dat goed oriënteren op het voortgezet onderwijs erg belangrijk is en raden u dan ook aan op meerdere scholen te gaan kijken. Wij zijn van mening dat een leerling op de juiste plek terecht moet komen. Daarbij gaat het om onderwijsconcept, resultaten, visie maar zeker ook om sfeer.
Als u als ouder van een leerling van de basisschool geïnteresseerd bent in het Alfrink College, zijn er diverse manieren om nader kennis te maken met deze school.

Op 24 maart 2017 sloot de inschrijvingstermijn voor de nieuwe brugklas van het schooljaar 2017-2018. Mocht u vragen over de inschrijving hebben, of als u nog een zoon of dochter wilt inschrijven, dan kunt u contact opnemen met de afdelingsleider onderbouw:
mw. S.W.C. Dekker (dek@alfrink.nl ).

Er zijn de open dagen

De open dagen van 2017 hebben inmiddels plaatsgevonden.

Er is ‘Alfrink in Bedrijf’

Veel basisscholen brengen met hun groep acht een bezoek aan onze school tijdens een gewone lesdag. Op deze wijze krijgen de leerlingen een reëel beeld van een schooldag op het voortgezet onderwijs. Omdat niet alle basisscholen aan onze uitnodiging gehoor geven organiseren wij ‘Alfrink in Bedrijf’ speciaal voor ouders en kind. Wij verzorgen dan een vast programma dat om 14.00 uur begint. Indien u later binnenkomt, hebt u kans dat u een deel van het programma mist.
De ‘Alfrink in bedrijf` dagen 2017 zijn inmiddels afgesloten.

Een persoonlijke afspraak

U kunt een persoonlijke afspraak maken met de afdelingsleider onderbouw, mevr. S.W.C. Dekker.

Speciaal voor uw kinderen is er de site www.komnaarhetalfrink.nl

Wanneer uw zoon/dochter dit jaar in groep 8 zit, dan bent u, samen met uw kind inmiddels aan het nadenken over het vervolgonderwijs. Wellicht heeft uw zoon of dochter zelfs al een sterke voorkeur voor een school. We geloven dat goed oriënteren op het voortgezet onderwijs erg belangrijk is en raden u dan ook aan op meerdere scholen te gaan kijken. Wij zijn van mening dat een leerling op de juiste plek terecht moet komen. Daarbij gaat het om onderwijsconcept, resultaten, visie maar zeker ook om sfeer.
Als u als ouder van een leerling van de basisschool geïnteresseerd bent in het Alfrink College zijn er diverse manieren om nader kennis te maken met deze school.