Alfrink College Zoetermeer

School voor havo, vwo en tvwo

Werflaan 45 2725 DE Zoetermeer 079 - 3306666

Groep 8 ouders

Home > Ouders > Groep 8 ouders

Wanneer uw zoon/dochter dit jaar in groep 8 zit, dan bent u samen met uw kind, inmiddels aan het nadenken over het vervolgonderwijs. Wellicht heeft uw zoon of dochter zelfs al een sterke voorkeur voor een school. We geloven dat goed oriënteren op het voortgezet onderwijs erg belangrijk is en raden u dan ook aan op meerdere scholen te gaan kijken. Wij zijn van mening dat een leerling op de juiste plek terecht moet komen. Daarbij gaat het om onderwijsconcept, resultaten, visie maar zeker ook om sfeer.
Als u als ouder van een leerling van de basisschool geïnteresseerd bent in het Alfrink College, zijn er diverse manieren om nader kennis te maken met deze school.

Op 22 maart 2018 sluit de inschrijvingstermijn voor de nieuwe brugklas van het schooljaar 2018-2019. Mocht u vragen over de inschrijving hebben, of als u nog een zoon of dochter wilt inschrijven, dan kunt u contact opnemen met de afdelingsleider onderbouw:
mw. S.W.C. Dekker (dek@alfrink.nl ).

Er zijn open dagen en informatieavonden

In 2018 zijn er weer open dagen en informatieavonden om kennis te maken met onze school. Op zaterdag 20 januari zijn er tussen 9:30 en 11:00 uur kennismakingslesjes voor leerlingen uit groep 7 en 8. Aansluitend is er open huis voor ouders en kinderen vanaf 11:00 uur. Op maandag 22 januari is de informatieavond en aansluitend open huis voor alle belangstellende ouders van leerlingen uit groep 7 en 8. Deze avond start om 19:30 uur. Op woensdag 7 februari is er een informatieavond voor ouders en leerlingen met belangstelling voor ons tvwo. Ook deze avond start om 19:30 uur.

Er is ‘Alfrink in Bedrijf’

Veel basisscholen brengen met hun groep acht een bezoek aan onze school tijdens een gewone lesdag. Op deze wijze krijgen de leerlingen een reëel beeld van een schooldag op het voortgezet onderwijs. Omdat niet alle basisscholen aan onze uitnodiging gehoor geven organiseren wij ‘Alfrink in Bedrijf’ speciaal voor ouders en kind. Wij verzorgen dan een vast programma dat om 14.00 uur begint. Indien u later binnenkomt, hebt u kans dat u een deel van het programma mist.
De ‘Alfrink in bedrijf' middagen speciaal voor ouders en kind staan gepland op 6 en 13 december 2017; 10 en 17 januari;  7 en 21 februari 2018. Aanmelden hiervoor kan via de link op onze site.

Een persoonlijke afspraak

U kunt een persoonlijke afspraak maken met de afdelingsleider onderbouw, mevr. S.W.C. Dekker.

Speciaal voor uw kinderen is er de site www.komnaarhetalfrink.nl